Fly en drive Zweden autorondreis 20 dagen de hoge top van Europa Afbeelding Fly en drive Zweden autorondreis 20 dagen de hoge top van Europa
Fly en drive Zweden autorondreis 20 dagen de hoge top van Europa ***
Bestemming: Rondreizen Zweden - Fly Drive Zweden

Fly en drive Zweden autorondreis 20 dagen de hoge top van Europa

***

plane hotel car


20 Dagen

Terwijl u in noordelijke richting rijdt, verandert het Zweedse landschap om u heen van lieflijk, groen en glooiend naar ruig, kaal en toendra-achtig. Zo heeft u Zweden nog niet gezien. U laat de laatste echte grote steden achter u en door het land van de Samen, de oorspronkelijke bewoners van Lapland, gaat uw reis verder naar de letterlijke Top van Europa: de Noordkaap. In hartje zomer ziet u bij helder weer op...

Fly and Drive o.b.v. LogiesFly en drive Zweden

Stockholm ligt op veertien eilanden die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt Stockholm Venetie van het Noorden genoemd. Buiten de stad ligt de scherenkust, dit is een kustgebied met allerlei rotseilanden en normale eilanden die samen scheren worden genoemd.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Nederland - Stockholm

Vandaag begint uw fly en drive. Als eerst vliegt u van Amsterdam naar Stockholm. Hier haalt u op de luchthaven uw huurauto op.

Dag 2: Stockholm - Sundsvall, ca. 375 km

Vandaag komt u langs de universiteitsstad Uppsala, waar de indrukwekkende gotische domkerk de aandacht trekt. Hier werden eeuwenlang de Zweedse koningen gekroond.

Dag 3: Sundsvall - Umei, ca. 265 km

Vandaag volgt u de mooie route, via de Hoga Kusten. De Hoge Kust staat bekend om een kustlijn met een reeks eilanden die steil en indrukwekkend uit zee oprijzen. Het gebied strekt zich over ca. honderd kilometer uit en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een tweede kenmerk van de Hoge Kust zijn de roodgranieten rotsen. De eindbestemming van vandaag is de jonge universiteitsstad Umei.

Dag 4: Umei - Muonio, ca. 580 km

Een lange maar mooie route langs Skelleftei en Lulei, die beide bezienswaardige kerken hebben. Het kerkdorp Gammelstad, net buiten Lulei, staat eveneens op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is het grootste en best bewaarde kerkdorp in Noord-Zweden, gekenmerkt door kleine, houten huisjes die door de kerkgangers rond de kerk werden gebouwd. U passeert in de loop van de dag de grens met Finland en overnacht in Muonio. In het voor- en naseizoen overnacht u in Sirkka, 60 km oostelijk van Muonio gelegen.

Dag 5: Muonio - Honningsvig, ca. 520 km

De route van vandaag gaat voornamelijk door Fins Lapland. Dit is het land van de Samen, de oorspronkelijke nomaden bevolking die hun eigen cultuur en tradities tot op de dag van vandaag in stand houden. U bent bijna bij het hoogtepunt van de reis aangekomen, de Noordkaap. Daar, op het immense Noordkaapplateau heeft u vrij zicht tot aan de horizon, waar de zon in het hartje van de zomer niet ondergaat. Een bijzondere ervaring. U kunt bij boeking de entree tot de Noordkaap reeds aanschaffen. U verblijft in Honningsvig, op ca. een half uur rijden vanaf het plateau.

Dag 6: Honningsvig - Alta , ca. 210 km

U daalt weer af over het schiereiland Mageriya en rijdt naar Alta. Hier kunt u in het Alta museum de prehistorische rotstekeningen bekijken. In het museum wordt een film getoond en is er een expositie over de herkomst en vondst van de tekeningen. Buiten het museum is een wandelroute langs de rotsen met de rode tekeningen.

Dag 7 en 8: Alta - Tromsi, ca. 310 km

Langs de Lyngenfjord rijdt u naar Tromsi, dat ook wel het Parijs van het Noorden wordt genoemd. Een levendige universiteitsstad met veel restaurants, winkels en cafes. De stad is met tunnels en bruggen verbonden met het vasteland. Bijzonder is de IJskathedraal waar middernacht concerten gehouden worden.

Dag 9 en 10: Tromsi - Andenes, ca. 475 km

De Lofoten en Vesterilen zijn in zicht, de prachtige eilandengroepen waar u gerust twee dagen kunt doorbrengen. U verblijft in Andenes op de noordelijke Vesterilen. Op dag 10 kunt u kiezen voor een walvissafari, die u reeds bij boeking kunt reserveren (samen met de entree voor de Noordkaap), of een rondrit door de prachtige natuur met leuke vissersdorpjes.

Dag 11 en 12: Andenes - Svolvaer, ca. 200 km

U rijdt dwars over de Vesterilen naar de andere eilandengroep, de Lofoten. Uw verblijfsplaats voor de komende twee nachten is het bijzonder pittoreske Svolvaer. Gebruik de komende twee dagen om te genieten van de bijzondere flora en fauna op deze eilandengroep.

Dag 13: Svolvaer - Mo I Rana, ca. 360 km

U neemt de veerdienst vanuit Svolvaer naar Skutvik op het vasteland. Deze overtocht duurt ongeveer 2,5 uur en is inbegrepen in de reissom. Vanuit Skutvik rijdt u in zuidelijke richting naar Mo I Rana. U passeert de Poolcirkel met het Arctic Circle Center.

Dag 14: Mo I Rana - Trondheim, ca. 475 km

Een lange dag, vandaag dus vroeg op pad. Aan het einde van de dag komt u aan in de mooie stad Trondheim, met de Nidaros kathedraal en het gezellige centrum met houten pakhuizen.

Dag 15: Trondheim - Dombis, ca. 200 km

Via Oppdal en het Dovrefjell Nationaal Park, het leefgebied van de muskusos, rijdt u naar Dombis. Een klein maar gezellig en centraal gelegen dorpje in het Gudbrandsdal.

Dag 16: Dombis - Sogndal, ca. 345 km

Tijdens deze complete rondreis kunnen de fjorden natuurlijk niet ontbreken. U rijdt naar Sogndal, aan de Sognefjord. De Sognefjord is de langste en een van de mooiste fjorden van Noorwegen.

Dag 17 en 18: Sogndal - Oslo, ca. 360 km

Via de prachtige staafkerk van Borgund gaat u op weg naar Oslo, de trendy hoofdstad waar nog voldoende te beleven is. Het Vigeland beeldenpark, een terrasje pakken in het havengebied Aker Brygge, winkelen in de Karl Johansgate of een bezoek aan een van de interessante musea op het eilandje Bygdiy behoren tot de excursiemogelijkheden.

Dag 19: Oslo - Stockholm, ca. 530 km

Vandaag rijdt u terug naar Stockholm. Geniet van het mooie Zweedse landschap en maak een korte lunch of koffiestop in leuke plaatsjes als Karlstad en Orebro. U overnacht in Stockholm in hetzelfde hotel als op de eerste dag.

Dag 20: Stockholm - Amsterdam

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven Arlanda waar u uw huurauto weer inlevert en incheckt op uw rechtstreekse vlucht van Stockholm naar Amsterdam.

Deze 20-daagse Fly Drive is inclusief

 • Retourvluchten naar Stockholm v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 19 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
 • Huurauto, categorie small

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart
 • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hoogtepunten

 • Stockholm
 • Umei
 • Noordkaap
 • Alta rotstekeningen
 • Tromsi
 • Lofoten en Vesterilen
 • Trondheim
 • Dovrefjell Nationaal Park
 • Sognefjord
 • OsloVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly en drive Zweden autorondreis 20 dagen de hoge top van Europa 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail